Translate

Saturday, October 20, 2012

وصفات واكلات لحمة عيد الاضحى المبارك




النهارده عملت طاجن بطاطس باللحمه بس اييييييييه روووووووعه و اللحمه طلعت وهميه بجد و كمان البطاطس واخده طعم اللحمه

انا قولت اوريكم صوره لزوم التجويع الاول







يلا بقي كفايه رغي و ندخل علي المفيد







كيلو بطاطس

نص كيلو لحمه

كيلو طماطم

توابل

4 بصلات متوسطه

سمن

فلفلتين خضر

صويا صوص



نبدأ الاول باللحمه



دي المقادير اللي عاوزنها في اللحمه







هنحط شويه سمن في حله الضغط واللي معندهاش في اي حله تاني

و نجيب بصلتين حلوين كده ذيك و نقطعهم طرنشات و نحطهم علي السمن







ده لحد مايصفرو







هانحط اللحمه بقي و معاها التوابل وانا بحط ( كبابه صيبي و توابل لحمه و فلفل اسود و قرفه و جنزبيل و روز ماري)

و نحط الوصيا صوص









و نديها تقلبتين كده لحد ماللحمه تاخد لون حلو







هانضرب 4 طمطمات كده و نكمل بميه و نضفهم علي اللحمه







اول مايغلو نقفل الحله و نسبها ربع ساعه لو حله ضغط لو عاديه يبقي ساعه الا ربع مثلا او يعني تستوي تلت ارباع سوا

بعد الربع ساعه هانضيف بقي الملح و ناخد منهم كبشتين نركنهم هاقولكو ليه

وبعدين نسيب الباقي تغلي بيه لحد ماتنشف

ونركن اللحمه خلاص









البطاطس



في نفس الوقت نحضر البطاطس



هانجيب الطاجن بتاعنا و نحط فيه معلقتين سمن

و بصلتين طرنشات بردو وعلي السمن







لحد مايصفرو







هانضرب حوالي نص كيلو طماطم في الخلاط

وهانضفهم عليهم







هانسبهم تتسبك كويس و نحط الملح و الفلفل الاسود و مكعب مرقه







و نرص بقي البطاطس الطرنشات

و ناخد الكبشتين اللي من اللحمه ( فاكرينهم ) و نحطهم علي البطاطس عشان تاخد طعم اللحمه و نكمل ميه لحد ماتغطي البطاطس







ونسبهم يغلو لحد ماتبقي مستويه نص سوا

هانحط اللحمه من فوق و هانحط طرنشات طماطم و فلفل اخضر









و نقفلها بورق فويل و علي الفرن عدل







هانسبها حوالي نص ساعه بعدين نشيل الفويل و نشغل الشوايه تاخد وش







شرائح اللحم المشوي يا فتوكات

مين ما بيحبش المشويات









شرائح انتركوت مشوي



المقادير:

2\3 ك شرائح انتركوت

1 بصلة كبيرة مبشورة ومصفاة من التفل

1 طمطماية مبشورة

1 ونص ملعقة صغيرة عسل اسود

1 ملعقة كبيرة مايونيز

1\2 ملعقة كبيرة مستردة

1\2 ملعقة كبيرة صويا صوص

زعتر-جنزبيل-ملح-فلفل

خل

ملعقة صغيرة زيت زيتون



الطريقة:



تدق شرائح اللحم بمطرقة اللحم وتشق الشريحة الدهون المحيطه بها عرضيا عشان ما تكشش لما نسويها



نخلط جميع المكونات معا ونضعها علي اللحم ونتركها لمدة لا تقل عن 5 ساعات



تشوي علي شواية تيفال بدون اي اضافات مع مسح الشواية قبل اضافة الشرائح في كل مره



توضع الشرائح اللي استوت علي طبق مبطن بورق الفويل ونغطي اللي يطلع كمان بورق الفويل لانها بتبرد بسرعه



ثم نضع طبق به بعض الزيت في منتصف طبق اللحم ونطفي فيه فحمايه ونقفل عليهم بورق الفويل وتترك دقيقه عشان تاخد طعم الشوي





شرائح اللحم المشوي يا فتوكات

مين ما بيحبش المشويات









كل سنه وانتن طيبات وانتو كمان طيبون



النهاردة جمعت احلى وصفات لاكلات العيد الكبير



علشان مش تقعدى تلفى وتدورى



اهو







الطحال



































تنبيه













































هنزل دلوقتى بالصور

































واللى بيخاااااااااااااااف يطلع برة انا مش مسئولة

































وبتوع مامى ودادى والكلام دا ميدخلوش او يقعدوا مع حد كبير وهما بتفرجوا ليغمن عليها ولا حاجة

































انا نبهت اهو ننزل بالرعب قصدى بالصور

























































اول حاجة دا منظر الطحال اول ما بتجيبيه بيبقة شبه الحوت كدة ههههههه

















































































بصو بقى الحتة دى مهمة ودى معلومة من جزار

































بصى اول ما تيجيبى الطحال تدورى فيه كدة هتلاقى عرق فى جنب من جنابه

































الصور هتوضحلكم شكلها

















































































ودىصورة تانية

















































































ودى كمان بصو بتلاقوها زى النفق كدة

















































































بتمسكوا الحتة دة كويس وتقفلوها كويس اوى بالخيط زى كدة ومتخليش فيها

































حتة مسربة اكيد يابنات ليه بقى

































علشان الطحال دا عبارة عن كيس دم لو نزلتيه فى الميه كل الدم اللى جواها هيطلع فى ميه السلق

































وهتبقى الميه سودة

































كدة انتى بتخلى دمها جواها وبكدة يبقى احنا استفدنا من الطحال

































اربطيها زى الصورة كدة





























































































وبعدين تعلقى على حلة مية علشان نسلق الطحال

































على ما تغلى الميةتخدى حتة الطحال عالحوض وتغسليها براحةاوى

















































































وتسيبها مع شوية خل فى الحوض او فى حلة مع شوية مية

































علشان تضيع الزفارة









































































































وتسلقيها عادى زى ما بتسلقى اللحمة بس اوعى تدخلى فيها شوكة ولا سكينة ولا حاجة

































علشان تتأكدى انها استوت اوعى

































هتصفى الدم اللى جواها لو لسة مستوتش

































هى هتلاقيها كشت اوى وجمدت يعنى تسيبيها حاولى نص ساعة

































ساعة الاربع كدة وبيبقى شكلها كدة

















































































بتستنى هباااااابه كدة وبعدين تقسميها 3 اجذاءوبيبقى دا شكلها بعد ما قسمتيها

















































































بتاخدى جزء منها وتقطعيه زى مانتى عاوزة مربعات زى ماتحبى

































جوزى بيحبه متقطع طرنشات زى كدة

















































































تاخدى بقى الطرنشات وفى حتة سمنة او زيت

































وتشوحيها مع حتة تومة مدقوقة مع حتة كزبرة خضرة وكزبرة ناشفة بتخلى ريحتها تحففففففة

















































































ودا بقى شكلها بجد تحفة



فخدة خروف


مقادير التتبيلة

2 ملعقة كبيرة زبادى

2 فلفل اخضر

1قرن شطة

1 بصلة صغيرة

1 ثمرة طماطم

عصير ليمونة

ملعقة خل

ربع كوب زيت زيتون

كسبرة خضرا وبقدونس

ريحان اونعناع







ملح وفلفل

10 فصوص توم

بطاطس

بصل اورما

بيبى طماطم

ملعقة سكر



تجيبى الفخدة وتغرزيها وتحشيها بالتوم فى كل الاتجاهات وتتبل بالملح والفلفل ونضرب كل مقادير التتبيلة فى الخلاط ونتبل بيها الفخدة كويس وتترك طول الليل فى التتبيلة

نجيب البصل الصغير (اورما) نضع عليه ملعقة السكر وعلى النار لما يدى لون الكراميل اضعة حولين الفخدة فى قارب فرن واضع حواليه البطاطس الصغيرة اوبطاطس صوابع تخينة والطماطم واضع لها 2 كوب ماء ويغطى بالورق الفويل وندخلها الفرن لمدة 2:30 ساعة بعد ذلك نشيل الورق وتترك ربع ساعة للتحمير

ويقدم معاها رز خلطة وبالهنا والشفا



















د

























































































No comments:

Post a Comment