Translate

Saturday, September 1, 2012

وصفات مختلفة لعمل صوانى واطباق الجمبرى Seafood

اشتريت اخر يوم فى العيد كيلو ونص جمبرى جامبو وطبعا جوزى قالى اعملى نصفهم مقلى والنصف الاخر صزص وده غلط الجامبو كله صوص ولو عاوزة مقلى يبقى الوسط دى نصيحة صغنونه عن تجربه نبداء فى وصفات الجمبرى واحدة واحدة الجمبرى ده له اكتر من طريقة واسم


الإنجليزيةShrimpجمبرى بالصويا صوص وسمك فيليه بصوص الليمون والجنزبيل

المكونات

جمبرى – بصل – جزر – فلفل- صويا صوص – ملح – فلفل- شطة – خل – دقيق

الطريقة

نضع الصويا صوص والشطة والملح والفلفل والخل ونقلبهم جيدا ونضع الجمبرى ويترك ساعة.

نحضر المقلاة ونضع قليل من الزيت ثم الجمبرى بدون الصوص.

نضع الخضروات المقطعة بالطول ورفيعة فى الصوص.

بعد ما يستوى الجمبرى نضع الخضروات ونقلبهم.

نزيد على الصوص ملعقة دقيق وصويا صوص ونحطهم على الجمبرى ويترك قليلا وبيكون الصوص ثقيل شوية والدقيق حسب الرغبة ممكن نستغنى عن الخطوة دى.


جمبرى بالصويا صوص وسمك فيليه بصوص الليمون والجنزبيل

المكونات

سمك فيليه – حبة بصل اخضر شرايح – بقدونس مفروم – عصير ليمون – زبدة – زيت – جنزبيل – ملح – فلفل

الطريقة

يتبل السمك بالملح والفلفل ويسخن الزيت فى طاسة ويحمر السمك حتى يصبح لونه ذهبى.

تذاب الزبدة فى طاسة على نار متوسطة ويضاف البصل الاخضر وقشر الليمون وملعقة الجنزبيل وكمية من عصير الليمون والبقدونس .

يرص السمك فى طبق ويضاف له الصوص.



جمبرى بالصويا صوص وسمك فيليه بصوص الليمون والجنزبيل
وهو من القشريات البحرية عاليه الكثافة الغذائية

طبعا كلنا عارفين ان الجمبرى المسلوق زفر ومش ممكن يطلعلة شوربة زى البكلويز
دى طريقة من شيف كبير فى مطعم مخصص للبحريات فقط جربتها
جوزى بقى عماااااااااااااااااااال يحكى عليها لكل اللى يقبلة
يارب تعجبكم
اول حاجة بنجيب الجمبرى بس بيبقى كبير ونقطع راسة ونقشر ديلة بسسسسسسسس يعنى بنسيب القشرة اللى فى الوسط
وبعدين نغسلة بشوية ملح صغيرين ونسيبة يصفى
نجيب بصلة ونبشرها ونفرها بشوية زيت وبعدين نكون مقطعين طمطاية وفلفلة رومى صغير قوى
ونحطهم على البصلة ونحط شوية ملح صغيرين لان الجمبرى اصلا مالح وشوية فلفل وكمون وشطة ونسيبهم يصفروا ويخدلو
وبعدين نحط الجمبرى عليهم ونقلبهمونحط ربع كباية ماية
وبسسسسسسسسسسسسسس تسبية عشر دقايق هتلاقية استوى وبقى جااااااااااااااااامد
كلى بقى احلى الجمبرى وادوقى احل شوربة او صوص





جمبري بالطماطم والجبنة على الطريقة اليونانية

المقادير :

كيلو جمبري مقشر

ملعقتان كبيرتان من عصير الليمون

ثلاث ملاعق كبيرة من زيت الزيتون

بصل أخضر مقطع

ثلاثة فصوص ثوم مفري

ثلاثة أكواب طماطم مقطعة منزوعة البذور

ثلاث ملاعق بقدونس مقطع صغيرا

ملح وفلفل اسود

ثلث كوب جبن فيتا (جبن أبيض )

طريقة التحضير :

سخني الفرن لدرجة حرارة 400 درجة .

احضري وعاء ضعي فيه الجمبري وعصير الليمون واتركيه جانبا .

قومي بتسخين زيت الزيتون في إناء على حرارة متوسطة وضعي فيه البصل والثوم لمدة دقيقة .

أضيفي الطماطم والبقدونس والملح والفلفل والبقدونس وقليلا من الماء ثم اتركي الوعاء لمدة 30 دقيقة على نار هادئة .

أحضري صحنا يمكن وضعه في الفرن (بايركس) وضعي فيه جزءا من صوص الطماطم ثم الجمبري ثم باقي الصوص وقومي برش الجبن على السطح .

ضعي الصحن في الفرن لمدة 15 دقيقة حتى ينضج الجمبري ويقدم ساخنا .


جمبري بالكاري على الطريقة التايلاندية


خمس وصفات شهية لتحضير الجمبري



المقادير :

كيلو جمبري مقشر

كوب بصل مقطع شرائح

ملعقة كبيرة من الزيت

كوب بصل أخضر مقطع

ملعقة كبيرة من الكاري

كوب ماء جوز هند

ملعقة كبيرة من صوص السمك

فلفل أحمر حار مفري


الطريقة:


في إناء مناسب ضعي الكاري وصوص السمك وماء جوز الهند والفلفل الحار وضعيه على حرارة متوسطة وقلّبي المحتويات.

قومي بخفض الحرارة قليلا ثم أضيفي الجمبري واتركيه بلا غطاء لمدة 15 دقيقة حتى ينضج .

ضعي الجمبري في طبق التقديم ويمكنك تقديمه مع الأرز (يقدم ساخنا ) .


جمبري مشوي على الطريقة المكسيكية


خمس وصفات شهية لتحضير الجمبري



المقادير :


كيلو جمبري كبير الحجم

نصف كوب زيت زيتون

نصف كوب عصير ليمون

نصف كوب بقدونس مقطع

أربع ملاعق صغيرة ثوم مفري

ملعقة كبيرة صوص البابريكا

ملعقتان صغيرتان من الكمون

ثلاثة أرباع كوب شرائح الفلفل الأحمر

ملح وفلفل اسود


طريقة التحضير :


1- اغسلي الجمبري جيدا وضعيه جانبا .

2- ضعي جميع المقادير -ماعدا الجمبري- في الخلاط واخلطي جيدا .

3- احضري صحنا زجاجيا وضعي فيه الجمبري ثم الصوص وغطيه وضعيه في الثلاجة لمدة نصف ساعة .

4- ضعي الجمبري في عصيان خشبية وادهنيه بالصوص ثم على الشواية لمدة 15 دقيقة حتى يصبح لونه ورديا .

5- قدمي الجمبري واستمتعي مع أسرتك بالمذاق الرائع.


الجمبري بالجبن والمايونيز


خمس وصفات شهية لتحضير الجمبري



المقادير :


250 جم جبن كريم فيلادلفيا

ربع كوب كريمة بيضاء

ربع كوب من المايونيز

ربع كوب كرات مقطع

كوب جبن كرافت

ثمرتا طماطم مقطعة

رع كوب فلفل أصفر مقطع

نصف كوب صوص فلفل حار

250 جم جمبري مطهي


طريقة التحضير :


اخلطي الكريمة البيضاء مع الجبن جيدا ثم ضعي الكرات المقطع وضعيها في طبق مع صوص الفلفل الحار

قومي بوضع الخليط على الجمبري ورشي عليه الجبن والطماطم والفلفل الأصفر .

تقدم مع شرائح الخبز المقرمشة .


جمبري بالطماطم والثوم


خمس وصفات شهية لتحضير الجمبري



المقادير :


ربع كوب من الطماطم والتوابل

فص ثوم مفري

450 جم جمبري

ملعقة كبيرة بقدونس مقطع

ليمونة مقطعة الى ثمانية جوانب


طريقة التحضير :


ضعي الطماطم والتوابل على حرارة متوسطة ثم أضيفي الثوم.

أضيفي علي هذا الخليط الجمبري وقلّبي واتركيه لينضج .

ضعيه في طبق التقديم ورشي عليه البقدونس وضعي فوقه الليمون المقطع .

No comments:

Post a Comment