من اشهر الاكلات المصريه الملوخيه الناشفه ولدي المصريين طريقه ممزه لطهيها فاليكم هذه الطريقه بالتفصيل
مكونات الملوخية
مرقة الدجاجة او اللحم على حسب الموجود عندك فراخ لو لحمه
ملوخية خضراء ناشفه
سمن او زبد واحدة طماطم مبشورة
نصف ملعقة سكر كبيرة
الطريقة
نسخن الشوربةوندعها تغلى على نار هادئة
ثم اسقط فيها مبشور الطماطم
ثم ااخذ شوية من الشوربة واعجن بها الملوخية الجافة فى طبق خارجى
حتى تصبح كعجينة والمقدار بيكون
لو كوب من الملوخية الجافة
ياخذ 4 كوب شوربة وبناخذ حوالى كوب
من الاربع لعجن الملوخية
ثم بعد عجنها اخذها واسقطها على الحلة
اللى على النار تاخد غلوه واطفي عليها
حتى لا تسقط الملوخية فى القاع
ثم ابدا فى طاسة اعمل التقلية
نسخن السمن ونضع الثوم المدقوق
مع الكسبرة الى ان يصبح لونها ذهبى
ثم اضعها مرة واحدة وهية بتتحمر
على حلة الملوخية
Comments
Post a Comment