Translate

Friday, May 22, 2015

طريقة طهى الملوخية الناشفة بطعم لذيذ


من اشهر الاكلات المصريه الملوخيه الناشفه ولدي المصريين طريقه ممزه لطهيها فاليكم هذه الطريقه بالتفصيل

مكونات الملوخية
مرقة الدجاجة او اللحم على حسب الموجود عندك فراخ لو لحمه
ملوخية خضراء ناشفه


ثوم مدقوق ناعم مع الكسبرة الجافة في الهون
سمن او زبد واحدة طماطم مبشورة
نصف ملعقة سكر كبيرة
الطريقة
نسخن الشوربةوندعها تغلى على نار هادئة
ثم اسقط فيها مبشور الطماطم
ثم ااخذ شوية من الشوربة واعجن بها الملوخية الجافة فى طبق خارجى
حتى تصبح كعجينة والمقدار بيكون
لو كوب من الملوخية الجافة
ياخذ 4 كوب شوربة وبناخذ حوالى كوب
من الاربع لعجن الملوخية
ثم بعد عجنها اخذها واسقطها على الحلة
اللى على النار تاخد غلوه واطفي عليها
حتى لا تسقط الملوخية فى القاع
ثم ابدا فى طاسة اعمل التقلية
نسخن السمن ونضع الثوم المدقوق
مع الكسبرة الى ان يصبح لونها ذهبى
ثم اضعها مرة واحدة وهية بتتحمر
على حلة الملوخية







No comments:

Post a Comment